Цивета вся паника в парламентарен комплекс 30.07 | 08:19

Това не е първи случай на животно в индийския парламент

От Пламена Вълчева

Дива палмова цивета проникна в индийския парламентарен комплекс, всявайки смут и паника сред персонала и гардовете, предаде Times of India. 

Боязливото животно е успяло да пробие многобройната охрана, явно търсейки убежище, пише изданието. Циветата се е скрила зад телевизионен приемник. Спасена е от служители на дружество за защита на животните със седалище в Делхи, след като от персонала на парламента са позвънили на линията им за помощ.

Бозайникът, който на вид напомня на котка, е бил обезводнен. След като се възстанови, циветата ще бъде пусната в естествената й среда. Случаите животни да смущават парламентарното и министерско всекидневие в Делхи не са рядкост. Служители в министерствата често имат проблеми с набезите на маймуни.

Веднъж законодател набеди именно тях за изчезването на важни книжа, допълвайки, че маймуните редовно задигат документи. Наскоро пътниците на международното летище в Делхи се забавляваха с маймуна, промъкнала се в терминала., допълва БТА. 

Отделно гущери, чакали и кучета периодично създават ядове на летищните служби, като с излизането си на пистите предизвикват забавянето на полети. 

1349540

Водещи