Цигански тоуст, яйчен хляб, са имената на... 13.08 | 21:15
Запознайте се с пържените филийки и тяхната история

Те са лесни за приготвяне, вкусни, не дотам здравословни, но определено класически. За да си ги направите ви трябват яйца, мляко, хляб (за предпочитане стар) и щипка въображение. Досетихте ли се вече?
Да, става въпрос за любимите на много хора пържени филийки, по известни като "френч тоуст". Ще се изненадате обаче, че те далеч не идват от Франция, а са хапвани за първи път много преди това.
Фактът, че някой някога се е сетил да потопи стария хляб в смес от яйца и мляко, е съвсем логичен. Още повече, хлябът е бил (и все още е) основна храна за много култури, а пилеенето на храна е било цял грях.
Вижте къде са възникнали пържените филийки, как им казват в различните държави и няколко полезни рецепти, с които ще оберете точките на гостите или любимия при Kulinar.bg.
Водещи
-
Пет протеста в София днес
22.02 | 10:20
-
Екс Гущерова забила мъжа на Мара Отварачката?
Светлана (вече пак Василева) и Миро Дзвера не се крият
22.02 | 11:20
-
Симеон Матев зарадва скиори и сноубордисти
Ще може да се кара до Великден, смята метеорологът
22.02 | 11:00
-
Тръмп призова за директни разговори между Зеленски и Путин
Само няколко часа по-рано американският президент каза, че не смята за абсолютно необходимо...
22.02 | 10:40
Най-четени
-
Пет протеста в София днес
22.02 | 10:20
-
Слънчево, но студено: Жълт код в 18 области днес
Минималните температури - минус 7 градуса
22.02 | 09:00