Честит 115-и рожден ден, бабо Окава 27.02 | 20:09

Най-възрастната жена на света живее в Япония

От Александър Бакалов

Японката Мисао Окава, която през март ще навърши 115 години, официално бе вписана в Книгата на рекордите на Гинес като най-възрастната жена на Земята, съобщи Associated Press. 

Жителката на Осака споделя, че е "много щастлива" да носи титлата и да получи сертификат от Гинес. Тя е разкрила и тайната на дълголетието си: всички, които искат да доживеят тази преклонна възраст, трябва да следят здравето си.

Мисао Окава е родена на 5 март 1898 г. в гр. Осака в семейството на майстор на кимона. По данни на организацията Gerontology Research Group точната ѝ възраст е 114 години и 359 дни.

Мисао е имала три деца, две от които са живи и до днес, и са навършили 90 години. Жителката на Страната на изгряващото слънце има също така 4 внуци и 6 правнуци. 

Окава бе призната за най-възрастната жена в света още през януари тази година, след като на 115-годишна възраст почина  японката Кото Окубо.

Най-възрастният жител на Земята е 115-годишният японец Дзироуемон Кимура от префектура Киото.

Най-възрастният човек на Земята за всички времена си остава Жан Луиз Калман, починала  на 122-годишна възраст, напомнят от БТА.

Водещи