Честит празник на вярващите в НЛО 02.07 | 14:16

2 юли е официален празник на вярващите в извънземните от 2001 година насам

От Александър Македонски

Честит празник на всички, които вярват в наличието на извънземен разум! От 2001 година насам 2 юли е официалният ден, в който приятелите на "зелените човечета" се организират в битката си срещу правителствата и се борят за разсекретяването на информация, свързана с наличието на НЛО.

Датата не е избрана случайно. Тя е предложена от Хактан Акдоган, създател на Международния музей на НЛО в Истанбул. На този ден през 1947 година се случва мистичният и световноизвестен инцидент край Розуел.

Според любителите на "уфологията", тогава край ранчо се разбива НЛО, което бързо е прибрано от военните. Според непотвърдени данни, на борда му е имало четири същества от извънземен произход, едно, от които живо.

Според военните обаче става дума за свръхсекретен балон от програмата "Могул", който е бил предназначен за изследване на съветски ядрени опити.

Уфолозите си имат собствен сайт, в който обясняват, че има няколко причини за честването им днес. Първо, те искат да повишат осведомеността на хората относно наличието на извънземен разум. Също така те се борят и срещу правителствата, като настояват за разсекретяване на информация свързана с НЛО на Земята.

Известно време имаше два официални празника, като освен на 2 юли, уфолозите се събираха и на 24 юни.

Водещи

Най-четени