Честита 2016 година! 01.01 | 00:01

Според китайския календар 2016 ще бъде Годината на Червената огнена маймуна

От iNews.bg

Екипът на iNews ви честити новата 2016 година. Желаем ви много здраве, късмет и успех.

 

2016 година е високосна. Тя има 366 дни (вместо 365), тоест година, съдържаща 29 февруари. Високосните години са начин да се привърже календарната година към астрономическата и към сезоните.

Сезоните се повтарят всяка тропическа година (времето, за което Земята, въртейки се около Слънцето, преминава между 2 последователни пролетни равноденствия).

Това отнема около 365,2422 дни, така че при фиксиран календар с 365 дни сезоните биха се изместили.

Това се избягва чрез вмъкването на един допълнителен ден, което увеличава годината на 366 дни.

В юлианския и григорианския календари този допълнителен ден се добавя към февруари, който става 29 дни.

Поверия за високосната година

 

Високосните години имат лоша слава, затова човек трябва да се съобрази с това какви важни събития може да планира през високосна година.

При някои славянски народи през високосните години се е давала възможност на девойките да си изберат мъж и да изпратят родителите си при него.

Сватбата обаче трябвало да се прави на следващата година. Има много поверия, които са свързани с нещата, които може и не може да се правят през високосната година.

Това е годината, в която жената може да предложи на любимия си мъж да създадат семейство. През високосна година бременната жена не трябва да държи близо до себе си остри предмети.

Детето, което е родено на 29 февруари, е добре да празнува рождения си ден на 28 февруари или на 1 март. Празнуването на рождения ден на 29 февруари не е добра идея.

През високосна година не трябва да се започва строеж на нова къща, да не се местите в друг град или в друго жилище и ако може, да не сменяте местоработата си.

През високосна година не се изпълняват обичаите на коледарите. Когато имате финансов успех през високосна година, една част от парите трябва да отидат за нуждаещи се хора, за да ви върви и догодина.

През високосна година не се продава недвижимо имущество и ценни предмети. Това не е година, която е добра за развод, тъй като това предвещава проблеми за новата връзка.

 Годината на Червената огнена маймуна

 

 

Според китайския календар 2016 ще бъде Годината на Червената огнена маймуна. В природата маймуните са известни със своята жизненост, любопитство, правене на бели и дори наглост. В китайския календар маймуната е символ на динамиката и постоянното движение.

Най-четени