Често срещани сънища и техните тълкувания 11.03 | 17:49

Със сигурност сте ставали тяхна "жертва", време е да узнаете какво означават

От iNews.bg

Сънищата са като мислите - всеки си ги има. И също както много различни хора са склонни да мислят по сходен начин, така и съществуват някои основни теми в сънищата, които се преповтарят отново и отново.

За тях експертите по тълкуване намират, че винаги са породени от едни и същи съзнателни емоции и могат да бъдат преодолени, ако и въпросните чувства бъдат потушени чрез предприемането на правилните мерки.

1. Загуба на зъб. В древни времена сънуването на падащ зъб се е разчитало като поличба за смърт. Въпреки това, повечето съвременни разбирачи по съновиденията са гъвкави в оценката си и вземат предвид контекста на съня.

Някои от тях загатват, че загубата на зъб символизира чувство за безсилие, страх, срам и изоставеност, но акцентират, че трябва да обръщаме внимание и на случките около тази загуба, а и на съзнателните си преживелици.

2. Летене и падане. Тези сънища обикновено се наричат кинестетични и тяхното значение вероятно има по-голяма връзка с усещането по време на полета или падането, отколкото със самото събитие.

Много хора, които летят насън, го правят с усещането за майсторство и лекота и това е отражение на реалната им окриленост. Падането, от своя страна, често се асоциира с чувства на безпокойство и страх.

3. Излагане. Този тип сънища обикновено се свързва с разкриването на лична и поверителна информация, за която сънуващият не се е чувствал готов да сподели. Най-обичайният сценарий на излагане насън е този с появата гол или по неподходящо оскъдно облекло на публично място.

Подобни са сънищата с облекчаването на физиологични потребности и внезапното осъзнаване, че го правиш пред публика. Стандартната емоция тук е голямо притеснение и/или чувство за нископоставеност.

4. Закъснение за изпит или друго важно събитие. Обикновено сънуването на изпит се случва, когато на сънуващия наистина му предстои такъв или е изправен пред някакво голямо предизвикателство. Често пъти той е неспособен да се справи със задачата в съня си и се чувства така, сякаш е напът да се провали.

Закъснението също може да се асоциира с чувство на фрустрираност. Така например, всяка ситуация, в която имате изпускане на влак, самолет, не успявате да стигнете някъде навреме или се опитвате да тичате, но не можете, се асоциира с фрустрираност в истинския живот.

5. Преследване или нападение. За този изключително често срещан сюжет се предполага, че е индикация за това, че човек сте намира под неимоверен стрес в реалността. Той, също така, може да означава, че сънуващият се чувства застрашен от силни емоции или от друга личност, които са извън неговия контрол.

Водещи

Най-четени