Чистенето на стаята може да носи и пари 02.03 | 13:05

Момче откри печеливш лотариен билет, докато си чисти стаята

От Елена Кирилова

Британски тинейджър откри печелившия билет от Националната лотария, след като майка му го накара да изчисти стаята си, съобщава в. Telegraph. 

19-годишният Райън Китчинг решил да послуша майка си и се заел с чистенето на мръсната си стая, но в едно от чекмеджетата се натъкнал на 12 стари лотарийни билета, които бил забравил да провери.

Той бил сигурен, че е сверил билетите, така че решил, че са за боклука. В крайна сметка се разколебал и отишъл в супермаркета, където проверил числата. Противно на очакванията му зад комбинацията се криела наградата от повече от 63 000 евро.

"Напълно безмълвен съм – това беше най-щастливият ден от живота ми", коментира младежът, който работи на половин работен ден в супермаркет Tesco. "Майка ми ми се караше в продължение на седмици да си изчистя стаята, така че започнах да чистя и открих купчина стари билети. Бях на път да ги изхвърля, но в последния момент имах странното усещане, че трябва да ги проверя".

Късметлията заявява, че вече ще слуша майка си, когато му казва, че е време за чистене.

От своя страна, жената, която работи на същото място като сина си, таи надежди, че момчето наистина ще започне да я слуша относно въпросите, свързани с хигиената на дома.

Райън все още не е решил за какво ще използва парите, но родителите му са го посъветвали да вложи част от сумата в депозит за къща. От своя страна, момчето иска да подари на майка си и баща си двуседмична семейна ваканция.

Водещи

Най-четени