Човек козел броди из планините на Юта 23.07 | 14:27

Оказа се просто странник с дегизировка, все пак хобито му е доста опасно

От Ивайло Коралски

Човек, маскиран досущ като козел, е бил забелязан в близост до стадо диви кози в планините на северна Юта, съобщава FOX 13.

Оказало се, че странникът, на когото веднага бе лепнат прякора Човека козел, често обикалял из природата дегизиран по този начин.

Според Фил Дъглас от местна природозащитна организация човекът на практика не е извършил действие, прекрачващо законите, но все пак изразява силно притеснения, че той не предполага какви опасности може да му донесе избрания от него костюм и компания.

"Най-голямото ми притеснение е свързано с факта, че човекът си няма представа от рисковете, на които се подлага. Никой не може да каже какво точно може да се случи", споделя Фил Дъглас.

Случаен фотограф дори е заснел Човека козел, на около 40 километра от Солт Лейк Сити, предоставяйки размазаните фотографии на природозащитна организация от Юта. Членовете ѝ в момента търсят странника, за да разговарят с него и да го предупредят за опасностите, които крие начинанието му.

"През годините хората са извършвали някои изключително странни неща, за да се наслаждават на дивата природа. Но никога не съм виждал нещо подобно", казва още Фил Дъглас.

"Между нас, биолозите, си имаме вярване че ако не си успял да направиш дадено изследване, не си направил всичко по силите си. Ако не си направил всичко по силите си, не трябва да се връщаш у дома. Същото важи и за някои любители на дивата природа", продължава той.

Биологът казва още, че от началото на септември 60 ловджии официално ще започнат да обикалят в района, като търсената плячка ще бъдат именно рогатите животни. Освен това Дъглас напомня, че дивите кози могат да бъдат доста опасни.

"Те могат да бъдат и адски враждебни. Те са териториални животни. В крайна сметка те са диви животни", коментира природозащитникът.

Фил Дъглас споделя, че след появилите се няколко публикации за странния случай в местната преса, организацията му е получила анонимно обаждане от превъзбуден човек, който просто помолил "Оставете Човека козел намира. Той не е направил нищо нередно".

"Желая хората да се наслаждават на дивата природа на Юта. Имаме честта да живеем на териториите на чудесно кътче, обградено от прекрасна природа. Най-важна за нас обаче е безопасността на хората", завършва Дъглас.

Водещи

Най-четени