ШОК: Петел живее 4 години, след като е обезглавен (ВИДЕО) 31.10 | 16:19

Уникалният случай на пилето Майк

От Ивайло Коралски

Ако питате петела Майк, той съвсем уверено ще ви каже, че не е фатално за загубиш главата си. И може би е редно да му повярвате, защото той живял в продължение на 4 години без глава.

Майк се превърнел в "пилето без глава" на 10 септември 1945 година, когато бил обезглавен от своя собственик Лойд Олсен, който, очаквано, искал да го сготви за вечеря.

По време на процеса на обезглавяване Лойд уцелил погрешно (или правилно?) място, оставяйки Майк без глава, но съвсем жив.  

Тотално разстроен, собственикът на Майк спонтанно решил да се опита да го запази жив. Изненадващо само няколко дни след инцидента Майк започнал да размахва крила, все едно нищо не се е случило с него. Е, вече не можел да прави голяма част от нещата, присъщи му за периода с глава – да се храни, пие и вижда. Това обаче не му пречело да опитва да прави опити да се храни сам.

След като все пак успял да го нахрани и напои по алтернативни начини, Олсен завел Майк в Университета на Юта, където учени изследвали уникалното пиле.

След серия от изследвания те установили, че кървав съсирек спасил живота на Майк, не позволявайки кръвта на животно да изтече напълно, след като ударът с брадва на Олсен не успял да засегне югуларната вена.    

Като по чудо след удара Майк останал с ляво ухо и значителна част от мозъка си, достатъчна да го задържи жив през следвалите четири години.

Майк не загубил и своите рефлекси, на което се дължали опитите му до края на живота му да продължи да се храни сам. Нещо повече – Майк, милият, до последно се опитвал да кълве и да пее.

Волята на животното за живот накарало стопанина му да се грижи, меко казано, добре за него, в резултат на което Майк дори качил килограми.

С времето Майк станал толкова известен, че настойникът му започнал да обикаля страната с него, представяйки го като "Обезглавеното пиле чудо". Всеки, който искал да види Майк в действие, трябвало да плати 25 цента. Дълго време Майк изкарвал на своя стопанин по 4500 долара на месец. 

Майк се превърнал в истинска звезда, след като негови снимки били публикувани в Time.

"Пилето чудо" Майк починало в хотелска стая (точно като истинска звезда) в Аризона, след като Олсен не успял да намери капкомер, с който да изчисти хранопровода му.

Респект, Майк.

Видео, следва:

Водещи

Най-четени