ШОК: момичета с пениси (СНИМКИ) 18.04 | 16:33

Учените с любопитно разкритие

От Таньо Давчев

Японски учени откриха в бразилски пещери странен вид насекоми, при които половите органи са разменени - самките имат подобия на пениси, а самците, имитации на вагини, съобщи Reuters.

Насекомите от вида Neotrogla са с дължина 2,7-3,7 милиметра и живеят в пещери, населени от прилепи. Те се хранят с гуаното на тези летящи бозайници и в него си пробиват дупки, където живеят. Женските екземпляри имат добре оформени полови органи, приличащи по форма на пениси. А мъжките разполагат с отверстия наподобяващи вагини. При съешаването, което трае между 40 и 70 часа, женските вкарват своето яйцеполагало в утробата на мъжкия,който ги опложда.

Според ръководителя на проучването Казунори Йошизава от университета в Хокайдо тези насекоми представляват еволюционна рядкост. В природата не се среща яйцеполагало под формата на вагина. На външен вид Neotroglia приличат на мухи винарки и нямат нищо необичайно, освен "разменената" структура на половите им органи при мъжките и женските екземпляри.

Учените наричат женския приличащ на пенис орган гинозом, отбелязва БТА. По време на оплождането женската прониква в мъжкия и получава неговата семенна течност. По време на оплождането гинозомът се раздува и фиксира оплождащите се насекоми едно към друго. Целият процес на съешаване се контролира от женските представители на вида.

Водещи

Най-четени