Шимпанзето Додо гледа малки тигърчета 01.08 | 15:24

Маймунката не се страхува от тигърчетата в зоопарка и ги храни с бутилка с биберон

От Елена Кирилова

Бебе шимпанзе от зоопарк в Тайланд разкри родителските си умения, като започна да храни малки тигърчета с бутилка с биберон, съобщава Sky News.

Маймунката, която е на две години и половина, изненада всички в Samut Prakarn Crocodile Farm and Zoo, намираща се на 40 км югоизток от Банкок, с нетрадиционните си занимания.

Животното носи името Додо и от известно време се е заело със задачата да храни малките тигърчета, които са на възраст между три седмици и пет месеца. Това продължава всеки ден в продължение на цяла година.

Обучителите на шимпанзето твърдят, че искали да го поставят пред това предизвикателство, след като видели, че то няма страх от тигърчетата.

"Те са сладки. Те са просто малки животно и си играят заедно", коментира Джакрит Джакеабатра, служител в зоологическата градина. "Обучителите в зоопарка научиха шимпанзето и му показаха как да си играе с тигрите".

Въпреки че от доста време маймунката се занимава с храненето на малките животни, понякога тя пренебрегва задълженията си, защото иска да си играе.

Водещи

Най-четени