Шойбле цъка судоку на важен дебат за Гърция 01.03 | 19:42

Финансовият министър на Германия подразни с арогантността си

От Олга Андреева

Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле беше разкритикуван остро, след като го хванаха да играе судоку по време на важен дебат в парламента относно Гърция и втория план за подпомагането ѝ.

Германската обществена медия ARD първа пусна снимки на министъра как реди цифровия ребус на малък компютър, докато седи на парламентарната скамейка по време на дебат за Гърция.

Шойбле е един от най-известните членове на кабинета на Ангела Меркел, който въпреки политиката си на пестене на разходи, е известен и с натиска, който упражнява над законодателите от неговата партия да подкрепят Гърция, посочва Reuters.

Вестник Bild нападна министъра и нарече поведението му арогантно: "По време на дебата за отпускане на 130 млрд. евро единственият човек в парламента, който си играеше судоку, беше финансовият министър."

Консервативният в. Die Welt пък защити Шойбле, който е известен с факта, че реди пъзели и на срещи на ЕС. "И какво като играе судоку? Със сигурност е прочел всички необходими документи преди закуска, а и вече знае аргументите на колегите си. Защо да не си потренира мозъка?"

Говорителят на Шойбле също го защити, като заяви, че през последните десет дни е работил неуморно в името на германските интереси.

Водещи

Най-четени