Шоколад за сладък любовен живот 09.11 | 07:45

Няколко съвета как да използвате вкусния десерт за разнообразие във връзката ви

От Диана Цветкова

Честo романтиката и шоколадът вървят ръка за ръка в представите ни. Да подариш на любимия кутия с шоколадови бонбони за 14 февруари е нещо обичайно. Да не забравяме и легендите, че тази сладост е считана за афродизиак. Какво по подходящо от това да подариш афродиазиак на партньора? Пък нека всички говорят колко банално е това.

Ето няколко стъпки, които със сигурност помагат за разнообразяване на любовните отношение.

В търсене на съкровище

Използвайте времето, когато сте сами вкъщи и си спретнете малка игра на "топло и студено" с шоколад. Пригответе се за една прекрасна интимна вечер.

Купете кутия с любимите на партньора ви шоколадови бонбони и направете от тях (като може да добавите малко листенца от цветя) пътечка. Използвайте въображението си, направете пътечката по-обиколна и слагайте на определени места бележки с упътвания как, в случай, че любимият не знае, се стига до спалнята. За финал поднесете себе си с малка доза шоколад.

Шоколадова музика

Едно търсене на музикални заглавия, които включват думата "шоколад" из различните програми за сваляне на песни. Възползвайте се, изберете най-приятните тракове и ги пуснете като фон за вашата романтична шоко вечер.

Какво ще кажете за една вана с шоколад?

Не бързайте да изстисквате шоколадови топинги във ваната! Нямаме предвид вана пълна с шоколад. Да започнем с шампанско за двама – пропуснете пластмасовите чашки за единична употреба или обикновените водни чаши, които използвате при всяка вечеря. Направете компромис и вземете дълго пазените в шкафа кристални чаши.

Поставете свещички с шоколадов аромат из цялата баня, но внимавайте да не подпалите нещо. Умерено и романтично. Допълнете с плато от пресни и вкусни плодове. Експериментирайте и добавете към обичайния избор на ягоди малко череши, манго или малини. Към тях поднесете купа, пълна с течен шоколад, съвъшрено допълващ вкуса на плодовете.

Шоколад за закуска, обяд или вечеря

Изненадайте човека до вас с шоколадов пир, вместо с обикновените блюда. Например шоколадови кроасани за закуска. Или пък не сервирайте нищо друго за обяд, освен шоколадов десерт. За вечеря може да приготвите поредица от ястия с шоколад – кухните от различни краища на света предлагат какви ли не учудващо сполучливи и много вкусни рецепти за основни ястия, в които шоколадът е главен герой.

Подарете сладост

В края на изморителния ден подарете на партньора си спомен, който ще остане за дълго. Купете най-вкусните бонбони (да ви информираме, че има и "мръсни" шоколадчета с различни еротични форми). Номерът тук е да запечатате мига на подаряването с френска целувка... добавете и едно шоколадче между устните.

Спа

Шоколадови масажи! Защо не? Отделете един уикенд за да доставите удоволствие на вас и вашата половинка. Отидете на спа терапия и се насладете на още една възможност, която предоставя сладкото изкушение. Това ще отнеме малко повече планиране от другите ни предложения, но наистина ще се почувствате чудесно, ако си подарите подобно изживяване.

Водещи

Най-четени