Ще запишете ли вашето дете на училище за бебета диджеи? (ВИДЕО) 09.03 | 16:55

Налудничава идея или гениално хрумване е училището за бебета диджеи?

От Лазар Тодоров

Докато някои майки още не са се ориентирали как да възпитават децата си, в Бруклин подрастващите вече ходят на училище за диджеи, предава Oddity Central.

Програмата в училището е създадена от композитора Натали Вайс. Тя започва работа с 6 деца на възраст от 9 до 20 месеца.

31-годишната Вайс казва, че идеята й дошла, когато си е взела оборудването за диджей, докато е гледала детето на приятелка. "Видях, че на него му е интересно какво правя и го попитах дали иска да види как работи. След като видях ентусиазма и радостта му около техниката и оборудването, реших, че е време да преподавам на децата за това.", казва Натали.

Тя започва да пише песни, които учат децата на маневрите с дискове и като цяло всичко около електронната музика. "Всъщност тестовете показват, че няколко месечните бебета могат да си спомнят мелодия и определени фрази. Ето защо моите часове са за деца от 3 месеца до 3 години. Това е златният период, в който можеш да окажеш най-голямо въздействие за развитието на ума им.", споделя Натали Вайс.

Продуцентът Мат Янг казва, че в началото това му се е сторило налудничава идея, но с времето е почнал да осъзнава, че по-скоро е гениално.

Водещи

Най-четени