Ще познаете ли кой Дисни персонаж е най-доходоносен? 04.11 | 17:16

Принцесата от "Замръзналото кралство" измести всички останали

От Пламена Вълчева

Филмите на Дисни безспорно винаги са много чакани и посрещани с желание, когато достигнат до големия екран. Персонажите от анимационните ленти веднага грабват вниманието и стават любими на малки и големи. 

Има обаче един герой, който се оказва най-доходононият Дисни персонаж. От всички любими принцеси, принцеса Елза от "Замръзналото кралство" се оказа най-печелившата принцеса, пише Daily Mail.

От май 2013 година на най-големия уебсайт за онлайн търговия Ebay са били продадени най-много стоки, свързани с името на принцеса Елза. Общата сума възлиза на 3,397 милиона долара. А с такъв резултат не може да се похвали нито една от другите принцеси на "Дисни". 

Първата позиция на принцеса Елза не е изненадваща, тъй като филмът с нейно участие "Замръзналото кралство" продължава да се радва на голяма популярност. На второ място в класацията по приходи за компанията "Дисни" се нарежда Пепеляшка, а на трето е Снежанка. 

Най-малки са печалбите от сувенири, свързани с принцеса Жасмин от "Аладин", и с Тиана от "Принцесата и жабокът". Ето и таблица за сравнение коя принцеса какви приходи е донесла на компанията: 

1428229

Водещи

Най-четени