Южна Корея издивя с поредната втрещяваща атракция 03.09 | 10:23

Вече няма с какво да ни изненадат корейците

От iNews.bg

Вече като чуем за някаква нова мода или атракция в Южна Корея, знаем, че със сигурност ще е нещо втрещяващо. Напоследък във все по-голяма атракция за корейците се превръща фалшивото погребение - услуга, предлагана от редица погребални бюра, пише Figaro.

Са,п срещу 25 долара погребално бюро в столицата Сеул предлага на жадните за силни емоции клиенти да преживеят собственото си погребение. Към услугата върви и преобличане в ритуални погребални одежди, пишене на завещанието, произнасне пред група близки последна воля, а после ентисуастите лягат в ковчега, който е запечатан 
за кратко. За да не се задушат клиентите, на ковчета има пробити дупки.

Хора, преживели емоцията, траеща 5-10 минути, разказват, че след мнимото си погребение казват, че са усетили колко е ценен животът,сдобили са се с нови сили и са били готови да почнат всичко от начало.

На месец погребалните бюра в Южна Корея имат до 300 клиенти на предлаганата нетрадиционна услуга. Сред клиентите са студенти, хора с постоянна професия или пенсионери. Според организаторите на мнимите погребения те водят до намаляване на случаите на самоубийства в страната., допълва БТА.

В Южна Корея на 100 000 души се самоубивяат средно 33,8 души.

Водещи

Най-четени