Японци създадоха сладолед, който не се топи 17.08 | 12:50
Специалното сладко изкушение е продукт на случайно откритие на готвач
Летните горещини ни карат все повече да прибягваме към най-вкусното сладко изкушение- сладоледът. Точно преди една година екип от японски учени, разработва начин да произвежда сладолед, който не се стопява, като се възползва случайно от откритие на един готвач.
Повечето сладоледи започват да се топят само няколко минути, след като се извадят от машината или контейнера и се поставят в купа или върху конус. Поради това хората са започнали да го ядат бързо. Но сега това може да се промени, съобщават от foodpanda.
Сладоледът се появя по погрешка, след като готвач в Япония е помолен да намери начин да използва ягоди, отглеждани в райони, засегнати от земетресението и цунамито през 2011 г. Съединение, наречено полифенол в ягодите, е отговорно за втвърдяването на различни кремове с ягоди, които готвачът приготвя. Експерти се опитали да го смесят със сладолед и открили, че тази съставка ще предотврати топенето.
Една година по-късно този ягодов сладолед е тотален хит в Япония и се правят опити да се наложи и в други страни.
Водещи
-
Вижте всички решение на Министерски съвет днес
Около 536 000 пенсионери ще получат допълнителна сума от 120 лв. за Коледа
26.11 | 20:45
-
Жечо Станков: Горивата на българския пазар са достатъчно и на достъпни цени
Ако се стигне до крайната дата на лиценза на "Лукойл", моята задача отново ще е да удължим...
26.11 | 20:00
-
Огнян Минчев: Много сили у нас знаят какво не искат, но не предлагат ясна алтернатива
„Част от държавните служители получават огромни увеличения, други – минимални”, каза...
26.11 | 20:30
Най-четени
-
Костадинов: Проблемът е един и той е, че в бюджета няма пари
„Пари в бюджета няма, наистина няма. Да не говорим, че начинът, по който подхождат към...
26.11 | 11:15
-
Митрофанова: Правителството на България води все по-русофобска политика
Руската страна ще защитава всички нарушения на правата си в международни съдилища
26.11 | 12:00