Японци създадоха сладолед, който не се топи 17.08 | 12:50
Специалното сладко изкушение е продукт на случайно откритие на готвач

Летните горещини ни карат все повече да прибягваме към най-вкусното сладко изкушение- сладоледът. Точно преди една година екип от японски учени, разработва начин да произвежда сладолед, който не се стопява, като се възползва случайно от откритие на един готвач.
Повечето сладоледи започват да се топят само няколко минути, след като се извадят от машината или контейнера и се поставят в купа или върху конус. Поради това хората са започнали да го ядат бързо. Но сега това може да се промени, съобщават от foodpanda.
Сладоледът се появя по погрешка, след като готвач в Япония е помолен да намери начин да използва ягоди, отглеждани в райони, засегнати от земетресението и цунамито през 2011 г. Съединение, наречено полифенол в ягодите, е отговорно за втвърдяването на различни кремове с ягоди, които готвачът приготвя. Експерти се опитали да го смесят със сладолед и открили, че тази съставка ще предотврати топенето.
Една година по-късно този ягодов сладолед е тотален хит в Япония и се правят опити да се наложи и в други страни.
Водещи
-
КЗП с нова услуга за проверка на етикети в мобилното си приложение 2
Можете да инсталирате мобилното приложение "КЗП" за Android или за iOS.
09.09 | 16:45
-
Руският президент Владимир Путин е готов да нападне други държави след решението си да започне конфликта в Украйна 2
„Именно затова развиваме нашите въоръжени сили, развиваме нашето партньорство и нашите...
09.09 | 16:45
-
Отвориха офертите за най-скъпата поръчка на МВР за патрулки
Джипове и мотори на високи цени
09.09 | 16:30
-
Корнелия Нинова: Проблемът в Русе е на прогнилото управление на Борисов
Остра критика към използването на случая в Русе
09.09 | 16:15
Най-четени
-
Случаите на COVID-19 в страната се увеличават с 30% на седмична база
Как протича заболяването и кога да търсим лекар?
09.09 | 12:15
-
Тол камерите претоварват МВР със сериозна работа 4
Камерите заместват липсващите полицаи
09.09 | 13:30