Максимум по три мухи на квадратен метър клозетна площ 22.02 | 15:50

Ще бъдат въведени строги норми за обществените тоалетни в Китай

От Александър Бакалов

Броят на мухите в обществените тоалетни в Китай ще бъде ограничен в съответствие с проектодиректива на здравното  министерство, съобщи AFP. Тя освен това цели да бъде  намалена неприятната миризма, която се носи от обществените тоалетни в страната. 

Само три мухи на квадратен метър ще бъдат разрешени в тоалетните в сградите и една муха на същата площ в тоалетните на гари и в търговски центрове, се посочва в проектодирективата.

От местата с две нули в голям комплекс не трябва да се носи неприятна миризма, която да притеснява ползвателите им. Ако става дума за тоалетна в отделна сграда, зловонието може да е  "леко".

Тоалетните за жени ще трябва да са два пъти повече от тези за мъже, се отбелязва също в проектодирективата, публикувана една година след като двайсетина жени окупираха тоалетни в Кантон, за да протестират срещу дългото чакане, преди да се облекчат.

Хигиената в обществените тоалетни в Китай се подобри значително след предишната директива на министерството от 1998 година, която въведе по-строги норми, напомнят от БТА.

Водещи

Най-четени