Малага открадна точка от Реал Мадрид 19.03 | 00:32

Андалусците спряха победната серия на "кралския клуб", изковавайки равенство 1:1 при визитата си на "Бернабеу"

От iNews.bg

Реал Мадрид не успя да запише 12-а поредна победа в Примера Дивисион през този сезон, след като тази вечер лидерът в шампионата завърши наравно 1:1 при домакинството си на Малага на своя "Сантяго Бернабеу" в среща от 27-ия кръг. Голът за мадридчани реализира Карим Бензема през първото полувреме, след като френският национал оползотвори асистенция по учебник на Кристиано Роналдо. В даденото от съдията продължение обаче Санти Касорла смълча трибуните, осъществявайки показно изпълнение на пряк-свободен удар.

По този начин Реал Мадрид разполага с вече 8 точки преднина пред втория Барселона, като снощи шампионите спечелиха с 2:0 гостуването си на Севиля. В сряда мадридчани гостуват на Виляреал, докато ден по-рано Барса посреща Гранада на своя "Камп Ноу". Малага пък продължава борбата за 4-ото място и зона Шампионска лига, като андалусците имат равен актив от точки с Леванте - по 41.

Жозе Моуриньо постави Карим Бензема на върха на "бялата" атака, като французинът отново бе в компанията на Кристиано Роналдо, Месут Йозил и Рикардо Кака. Бившият таран на Реал Мадрид Рууд ван Нистелрой пък бе оставен на пейката от Мануел Пелегрини, като холандският ветеран все пак влезе в игра през втората част.

През първата част домакините можеха да се озоват с гол пасив в началните минути на срещата, което и нямаше да бъде нещо ново за "кралския клуб" през този сезон. Реал все пак извади късмет в 15', когато Иско не стреля по най-добрия начин и прати топката в аут от добра позиция.

Десет минути по-късно "белите" показаха признаци на събуждане и бяха близо до първото попадение. Карим Бензема демонстрира самочувствие и направи опит да отбележи с красив удар в горния десен ъгъл, но кълбото не пожела да влезе във вратата.

Седем минути по-късно обаче Бензема вече бе в прегръдките на съотборниците си, реализирайки от близка дистанция. С основна заслуга за гола бе Кристиано Роналдо, който по перфектен начин сложи топката на главата на французина, а таранът стори най-лесното, насочвайки я в мрежата за 1:0.

През втората част "белите" съумяха да съхранят предимството си в резултата, а Мануел Пелегрини направи опит за промяна на статуквото, гласувайки доверие на Рууд ван Нистелрой и Елисеу. Малага се опитваше да поглежда по-често към пазената от Икер Касияс врата, което обаче и оставяше повече свободно пространство за бързата игра на домакините.

Именно това за малко не доведе и до втори гол на сметката на "белите", след като в 60' Кристиано се озова на отлична стрелкова позиция. Португалецът получи подаване от свой съотборник и стреля от движение, но Кабайеро с една ръка отрази удара му в корнер.

До края на срещата и двата тима поглеждаха често към вратата на противника, но до нов гол така и не се стигаше. В самия край домакините претендираха за неотсъдено нарушение срещу Марсело в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва. Постепенно дойде и моментът на Санти Касорла, който в допълнителното време получи шанс да изпълни пряк-свободен удар от отлична позиция. Испанският национал не остави шансове на Касияс и стреля в горния десен ъгъл на вратата, вкарвайки за крайното 1:1.

Водещи

Най-четени