Мартенски рок маратон с българска музика 22.02 | 14:26

На 17 и 18 март цели 23 часа и половина ще звучи рок от 30 родни банди

От Олга Андреева

Нов фестивал за качествена авторска музика, в който ще се включат 30 банди от новата българска рок сцена, ще се проведе в средата на март в София.

На 17 и 18 март в клуб Rock It цели 23 часа и половина ще звучи истински рок, обещават организаторите от група SEVI, които съвсем скоро предстои да издадат своя дебютен албум.

Идеята се е родила от желанието им да съберат на едно място утвърдените имена от рок сцената в България и новите рок генератори, които не просто поддържат тази сцена жива и динамична, но й придават различен вид.

Специално внимание и място фестивалът 23 ½h Rock It Marathon ще отдели на най-малките рок музиканти сутрините на 17 март и 18 март, между 11:00 и 13:00 часа. Следобедните часове (13:00 и 17:00 ч) ще бъдат посветени на набиращите скорост тийнейджърски банди, а двете вечери ще бъдат запазени за утвърдените групи и качествения български рок, който изпълва залите и клубовете в момента.

В кулминацията на двете вечери феновете ще могат да купонясват с Bee in the bonnet, Project Arcadia, Chains, Daily Noise Club, Gripp, Boxer, Toma, Bastardolomey, Viperfish, Nemo, Saltriver, Automatic Flowers, Jerihon, Alley Sin, SEVI.

Домакини на маратона ще бъдат Милена Славова и Звезди Керемидчиев, които са лицата на събитието. Те ще бъдат в клуба и в двата дни и всеки от музикантите ще може да обмени идеи с култовите рок титани.

Цената на входа за рок маратона е 5 лв. за всеки от двата дни, като билети могат да се купят на място в клуба, на 17 и 18 март.

Водещи

Най-четени