Мая Манолова: Не съм нарушавала закона 16.10 | 10:00

Зам.-председателят на НС обяви, че е изпълнила гражданския си дълг в деня за размисъл

От Мая Александрова

"В деня на размисъл по никакъв начин не съм нарушавала закона, а подадох сигнал”. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова в ефира на Нова телевизия в коментар за деня на размисъл преди изборите и случая с бюлетините в Костинброд. Манолова твърди, че бюлетините са били готвени за манипулация.

"Ангажимент на прокуратурата е дали ще бъде доказано едно нарушение,или едно престъпление. За мен няма съмнение, че има опит за фалшифициране на изборите”, коментира Манолова.

Тя обясни, че надпечатването на бюлетини не е престъпление според Наказателния кодекс. Именно това според нея е несъвършенството на закона.

Зам.-председателят на парламента коментира, че не е ясно колко бюлетини са били потеглили към избирателните секции. "Според мен и мои колеги не само на тези избори, а и на президентските и на много местни избори, се извършваха злоупотреби с бюлетини, които се напечатваха в свръхколичества и се използваха на изборния ден”, заяви Манолова.

"Предлагаме да бъде въведено машинно гласуване, но дотогава бюлетините трябва да бъдат печатани от печатницата на БНБ или под неин контрол”, Добави Мая Манолова.

Водещи

Най-четени