Човекът може да живее 500 години 10.03 | 12:57

Биологичният ни потенциал е такъв, смята Google Ventures

От iNews.bg

Биологичният потенциал на човека позволява достигане на възраст от 500 години, твърди президентът на венчърното инвестиционно звено на Google – Google Ventures, Бил Мерис пред агенция Bloomberg.

"Смятам, че постиженията в медицината и развитието на биомеханиката ще дадат възможност на човека да доживее възраст 500 години", отбелязва Мерис.

Той допълва, че сега Google инвестира в компании, които се занимават с изследвания в областта на генетиката и диагностиката на заболяванията, включително ракови.

"Имаме инструменти в областта на изследването на живота, които позволяват да се реализират най-смелите планове", подчертава той.

Бил Мерис е изучавал невробиология в американския университет Дюк. В последните години той работи над проекти по удължаване на човешкия живот. Сегашният подход на Google се състои в това, че съвременният човек е способен с правилен начин на живот да доживее 120 години. Но след това ще му е нужна помощ от ново поколение машини, за да продължи практически до безкрайност своя живот, пояснява ТАСС.

Още новини от света на науката можете да научите тук.



Водещи

Най-четени