„Призрак“ на Хитлер броди в родния му град 12.02 | 11:17

Австрийските власти издирват мистериозен двойник на нацисткия диктатор

От iNews.bg

Австрийските власти издирват мъж, който се появявал периодично в родния град на Хитлер Браунау ам Ин. Той имал мустаци, прическа и дрехи също като на нацисткия диктатор. Прокуратурата потвърди съобщението, предаде Ройтерс.

"Често виждам този господин в Браунау и се чудя дали означава нещо", пише местен жител във Фейсбук, където е качил снимка на мъжа, приличащ на Хитлер.

Хитлер е роден в Браунау ам Ин през 1889 г. - тогава част от Австро-Унгария.

Мъжът - на възраст между 25 и 30 години, е бил видян за последно в книжарница да разглежда списания за Втората световна война. Той се представил в местен бар под името "Харалд Хитлер". Поне веднъж е бил фотографиран пред къщата, където е роден нацисткият лидер.

Австрийският парламент гласува през декември да купи триетажната къща, за да не допусне да се превърне в нацистко сборище. Прославянето на Хитлер и на нацизма е престъпление в Австрия, която нацистка Германия анексира през 1938 г.

Австрийски медии цитират представител на властите в Браунау ам Ин, който казва, че двойникът на Хитлер се издирва, за да бъде подведен под наказателна отговорност, съобщи ДПА.  

Водещи

Най-четени