Резервираме чадър и шезлонг онлайн чрез мобилно приложение 07.05 | 18:00

Най-евтино - на къмпинг Нестинарка - по 0,36 ст., най-скъпо около 10-15 лева

От iNews

Концесионерите на морски плажове разработват приложение, чрез което посетителите ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн, без да е необходимо да оставят хавлия, за да запазят място на първа линия на морето.

То трябва да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни. Приложението ще помогне да се избегне порочната практики, като плащане на спасители и допълнителни такси. Чрез приложението ще може в реално време да се следи наличността на свободните чадъри, техните цени и като посетителите ще могат да резервират и платят за своето място онлайн.

"Всички ще имат достъп в реално време и летовниците ще могат да видят дали на този плаж има свободни чадъри, на коя линия са, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн, като по този начин се избягват порочни практики плащане на трети лица, допълнителни таксувания - безотчетни", заяви Симеон Цветков, председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове, пред Nova News.

Според Цветков поскъпването на чадърите това лято няма да надхвърли 15%, като това е това увеличение като на концесионната такса.

Най-високите цени на чадъри и шезлонги са около 10-15 лева, които се сравняват с близките плажове по гръцкото Черноморие, където цените са около 6-10 евро.

Най-евтино ще бъде на къмпинг Нестинарка, цената на чадър или шезлонг е по 0,36 стотинки.

Водещи

Най-четени