Мъж предсказва бъдещето, като гледа на изпражнения 30.11 | 16:56

Нетрадиционен метод

От Лазар Тодоров

Гадаенето често изглежда като някакъв фарс, нещо, към което подхождаме с недоверие и скептицизъм. Много начини има да се предскаже бъдещето – на кафе, на ръка и какво ли още не.

Може ли някой да предскаже бъдещето ви обаче, като анализира вашите изпражнения?

Вярвате или не, акането се анализира и проучва като специален клон на гадаенето. Дори си има име – Scatomancy.

Сингх е един от малкото практикуващи този метод на предсказание. Той дори се включва и в документалния филм "Пътуване до санитарната планета". Да, това изглежда толкова гадно, колкото и звучи.

"Това е едно изгубено изкуство – казва Сингх. – Вие ще останете изключително изненадани колко точно е този тип гадаене." Това, което наистина ще ви учуди, са събитията, които се случват във видеото. Във филма скептикът Блейк Фрийман пътува из САЩ с неговия приятел Лерой Тесина. Лерой е параноик и се страхува от извънземни и паранормални явления, като прекарва живота си, защитавайки се от тях. Фрийман убеждава Лерой да дойде с него на това пътешествие, за да може да го заведе при Сингх.

Какво е направил Сингх? Той помолил Лерой да отиде до тоалетната, като след като приключи, не трябва да пуска водата. След това събрал изпражненията и започнал да ги разглежда и "чопли".

Докато гадаел на Лерой, той взел ново парче, доближил го до носа си и започнал да го души, защото така преценката му била по-реална. "Не знаехме ще повърнем ли, или ще умрем от смях", споделя Блейк във филма.

Колко точни са гаданията обаче не е ясно.

Водещи

Най-четени