Мъск отрече да е подарявал на чеченския лидер Рамзан Кадиров електрически пикап „Сайбъртрък“ 19.08 | 17:45

„Още един пример за това колко лъжат традиционните медии“, продължава милиардерът.

От iNews.bg

Изпълнителният директор на "Тесла" Илън Мъск отрече да е подарявал на чеченския лидер Рамзан Кадиров електрически пикап "Сайбъртрък", след като съюзникът на руския президент Владимир Путин публикува видео, на което се вижда как той кара превозното средство с монтирано на покрива оръжие.

"Наистина ли сте толкова малоумни да мислите, че съм  подарил "Сайбъртрък" на руски генерал ?", написа вчера Мъск в социалната си платформа "Х" в отговор на публикация на американския писател и журналист  Сет Ейбрамсън .

"Още един пример за това колко лъжат  традиционните  медии", продължава милиардерът.

Лидерът на руската полуавтономна република Чечения в  Северен Кавказ , който е обект на санкции от Запада, твърди, че е получил луксозния пикап на  "Тесла" от Мъск.

"Едно наистина  неуязвимо  и бързо животно", написа Кадиров за превозното средство в канала си в " Телеграм " през уикенда, като публикува и видео.

В записа той кара сребристия пикап из чеченската столица Грозни с монтирано на покрива оръжие. След това 47-годишният чеченски лидер позира до колата, опасан през раменете си с патрондаш.

Правозащитни активисти обвиняват пламенния поддръжник на Путин в  убийства на политически противници , мъчения на затворници и отвличания.  

Кадиров напълни държавните служби със свои роднини и, с мълчаливото съгласие на Кремъл, често и нагло нарушава законите, пише ДПА.

Публикуваният видеозапис е още един сигнал, че богатите и влиятелните хора в Русия все още продължават да получават  луксозни стоки  въпреки западните санкции. Внос на подобни продукти често е организиран чрез посредници в чужбина.

Чеченският лидер, например, има отлични отношения с Обединените арабски емирства, отбеляза ДПА.

Водещи

Най-четени