Над 5 часа продължи срещата за Сирия във Виена 14.11 | 18:37

Участниците са постигнали определено съгласие, ще излязат с обща позиция

От iNews.bg

Срещата по въпросите около сирийската криза, която се проведе днес във Виена, приключи след повече от 5 часа. Все още не са ясни резултатите от нея. Според източник на "РИА Новости”, член на делегациите на една от европейските държави обаче е постигната обща позиция и участниците са съгласували съвместен документ. Засега обаче не е ясно какъв е той, нито какво съдържа. Очаква се скоро да бъде представен на медиите.

По-рано министърът на външните работи на Ливан Джебран Басил обяви, че по време на преговорите е било постигнато частично съгласие по отношение на списъка на терористичните организации в Сирия. Според върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини срещата е била едно добро начало. Тя обаче също не дава повече информация.

Повече подробности се очаква да има по-късно, когато ще се състои предварително планирана пресконференция. Участие в нея засега са потвърдили външният министър на Русия Сергей Лавров, държавният секретар на САЩ Джон Кери и специалният представител на ООН за Сирия Стефан де Мистура. 

Водещи

Най-четени