Най-великите футболисти без световна титла в историята 14.07 | 14:34

Не мислете, че Лео Меси остава единствен

От iNews.bg

Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси отново не успя да изпълни голямата си футболна мечта, а именно - да спечели световната титла с родината си Аржентина.

"Албиселесте" достигнаха финала на тазгодишното Световно първенство 2014, но отстъпиха с 0:1 пред Германия след гол в продълженията на Марио Гьотце.

Капитанът на аржентинците реализира четири гола за своя тим и спечели Златната топка за №1 в турнира, което обаче надали представлява сериозна утеха за тъгата му.

Междувременно, представяме ви и някои от най-великите футболисти в историята, които също като Лео Меси така и не успяха да стигнат до световния връх.

1. Йохан Кройф (Холандия)

Често определян за футболист №1 на Европа историята, голямата легенда на Холандия остана само на крачка от световния връх на Мондиал 74 в Германия. Тогава "лалетата" излизат в ролята на супер фаворит срещу домакина Западна Германия, като всички очакват победа и първа световна титла за Холандия. Революционният "тотален футбол" на "оранжевите" обаче е спрян от Бундестима, който печели с 2:1 и праща в екстаз трибуните на Олимпийския стадион в Мюнхен. Четири години по-късно Йохан Кройф отказва по собствено желание да играе на Световното първенство в Мексико, където Холандия отново достига финала, но и този път губи.

Вижте останалите легенди в материала на Sporta.bg.

Водещи

Най-четени