Най-добрият нудистки плаж е на Балканите 22.11 | 08:25

Плаж на един от Пъклените острови в Хърватия е рай за нудисти

От Олга Андреева

Плажът на хърватския остров Свети Йеролим беше обявен за най-добрия нудистки плаж в света. Той оглави класация на CNN за 15-те най-добри нудистки плажове, съобщи хърватският сайт "Дневник".

Остров Свети Йеролим е един от Пъклените острови, който се намира точно срещу град Хвар на едноименния хърватски остров, допълва БТА. Освен плажа на живописното островче има борова гора.

След Свети Йеролим в класацията следват Прая де Галета в Бразилия, Марина ди Камерота в Италия и Анантара в Тайланд.

"Хърватия е известна с културата на нудистките плажове", отбелязва CNN и добавя, че Свети Йеролим е известен с  нудистите, които се пекат и на плажа и се къпят в чистото море.

В същото време германците, които някога бяха най-върлите привърженици на свободното тяло, все по-рядко се повяват без дрехи по плажовете.

"Германското общество се променя и вече не е лесно да си нудист”, заяви преди няколко месеца Курт Фишер, председател на германската асоциация на културата на свободното тяло.

От една страна все повече емигранти в Германия идват от силно религиозни страни и не одобряват нудизма, а от друга, нарастващото благоденствие на населението, което води до увеличаване на талията, съдейства за упадъка на движението.

В Германия има около 500 000 регистрирани нудисти, а общо седем милиона германци редовно правят слънчеви бани голи.

Водещи

Най-четени