Нападателят на Доган остава в ареста 29.01 | 13:45

"Не съм заплаха за обществото", настоява Октай Енимехмедов

От Филипа Тодева

Октай Енимехмедов, който нападна с пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган, остава в ареста, след като съдът не уважи молбата му да го пусне под домашен арест, предаде агенция "Фокус". Съдът остави без уважение мотивите му, изразени на днешното заседание.

"Не смятам, че съм заплаха за обществото и нямам намерение да извършвам друго престъпление. Ако мярката ми бъде изменена в домашен арест, това ще бъде добре за моето развитие, защото ще мога да се подготвям и да завърша образованието си. Относно деянието ми, различните култури налагат различни ценности. Вярвам в бъдещето на България, нищо, че сме малка държава, това не ни пречи да бъдем най-добри", каза Енимехмедов.

На днешното заседание бяха представени копия от разпити на Ахмед Доган, Корман Исмаилов и Касим Дал. Съдът ги прие като относими към случая и се запозна с тях.

Повдигнатите обвинения на нападателя на Доган са две - за закана на убийство или хулиганство. По закон по първото обвинение се предвижда до 6 г. лишаване от свобода, а по второто - за хулиганство - до 5 години.

Водещи

Най-четени