Нарушения на плажа Созопол-Харманите 02.07 | 12:05

Увеличени са площите на заведенията и 50-процентната свободна зона

От Кремена Бедерева

Констатирани са две нарушения при съвместна проверка със служителите от Областна управа и със специалисти от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) на плажа Созопол-Харманите.

Това каза пред "Фокус” зам.-областният управител Златко Димитров. "Проверката мина нормално. Има две основни забележки, които бяха отправени към концесионера - увеличени площи на заведенията, които са по специализирана схема и 50-процентната свободна зона.

Тези забележки са отразени в протокола. Нарушенията са констатирани, протоколът е подписан. Препоръчано е да влязат в параметрите", каза Димитров. По отношение на водното спасяване и водните коридори на плажа специалистите от министерството са казали, че там няма проблеми.

Концесията е пряко подчинена и контролирана от МРРБ и специалистите от там ще следят дали нарушенията ще бъдат премахнати в дадения срок. Проверките, извършвани от Областна управа, продължават по график. Служителите проверяват и постъпили сигнали за нарушения от граждани по плажове.

Такъв сигнал е бил подаден за плажа Черноморец-Юг, че не се поддържа в чисто състояние. Плажът е с договор за наем.

Водещи

Най-четени