Нейков откри първото издание на голф турнира Balkan Challenge Trophy 01.07 | 17:51

Министърът на физическото възпитание и спорта вярва, че голфът има почва за развитие и в България

От Краси Киров

"Убеден съм, че голфът има голямо бъдеще в България", каза министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков на голф комплекса Black Sea Rama край Балчик.

Днес там беше открит първия голф турнир на Балканите - Balkan Challenge Trophy, който се организира от Българската голф асоциация с подкрепата на R&A.

"Основание да мисля така ми дават изградените у нас терени за голф. Старт на този сравнително нов спорт у нас може да се очаква през следващите две-три години, когато се подобрят комуникациите в районите, където се изграждат голф игрища", посочи министър Нейков.

"С откриването и на Thracian Cliffs миналия месец районът около Балчик вече е атрактивна голф дестинация за играчи от цял свят", обяви председателят на Българската голф асоциация Красимир Гергов, цитиран от БТА.

Общо 47 голфъри от 11 страни стартираха в първия кръг на Balkan Challenge Trophy. В състезанието се включиха националните отбори на България, Сърбия, Румъния, Македония, Турция, Кипър, Хърватска, Молдова, Словения, Чехия и Албания.

Това е най-мащабната международна голф проява, организирана в региона. "Организацията на турнира е на световно ниво, игрището е безупречно", каза Кийт Ходжкинсън, председател на Комитета за развитие на R&A, който пристигна у нас специално за Balkan Challenge Trophy.

България ще бъде домакин и догодина на турнира, когато състезанието ще се проведе на игрището на голф клуб Thracian Cliffs.

Водещи

Най-четени