Новак Джокович се отказа от участие в Париж 11.11 | 16:03

Световният номер 1 в тениса има травма в рамото, която го измъчва от миналата седмица

От Краси Киров

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович няма да продължи участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Париж, където вчера сърбинът достигна фазата на 1/4-финалите.

По план днес Джокера трябваше да излезе срещу представителя на домакините Жо-Вилфрид Цонга, но измъчващите го от миналата седмица проблеми в рамото го принудиха да се оттегли от турнира.

Така Цонга получи път към 1/2-финалите във френската столица, докато Ноле ще получи възможност да обърне по-сериозно внимание на травмата си, особено с оглед на задаващия се турнир на осемте най-добри в Лондон.

Проблемите на Джокович с рамото не са от тази седмица, като това бе забелязано и на турнира в Базел. Там Ноле отстъпи на японеца Кей Нишикори в сблъсък от 1/2-финалите, като в течение на мача бе видимо, че сърбинът изпитва сериозни болки.

Вчера Джокович подчини в три сета сънародника си Виктор Троицки в мач от 3-ия кръг, който се оказа и негов последен в Париж.

"Скъпи фенове и приятели, с голямо съжаление трябва да ви информирам, че се отказах от по-нататъшно участие на турнира в Париж. След вчерашния мач състоянието на рамото ми се влоши, като поради тази причина трябва да поставя здравето си на първо място. Въпреки, че убежденията ми като професионалист ме карат да искам да играя до последна капка енергия. Извинявам се на всички, които си бяха закупили билети и искаха да ме видят на корта", написа Джокера на своя официален twitter акаунт.

Новак Джокович разполага с девет дни, за да осъществи възможно най-добра терапия на рамото си. Турнирът на осемте най-добри стартира на 20 ноември.

Водещи

Най-четени