Новият шеф на "Топлофикация-София" е Георги Беловски 24.07 | 17:00

Той ще бъде временно назначен на поста

От Мина Стойчева

Новият изпълнителен директор на "Топлофикация-София" е Георги Беловски, който беше член на Управителния съвет на Общинска банка. Това потвърди зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

Беловски ще бъде назначен на поста временно, съобщи в. "24 часа". По думите на общинския съветник от групата на ГЕРБ рокадите в управлението на дружеството няма да дадат отражение върху неговите дейности.

"Топлофикация-София" ЕАД продължава да функционира. Единствено ще има забавяне в изпълнението на инвестиционната програма. Не трябва да има пряк ефект върху потребителите и услугата, която дружеството предлага на този етап. Винаги, когато се взема решение в общинския съвет, то е политическо, защото той е политически орган", разясни Стойнев.

Припомняме, че на днешното си заседание Столичният общински съвет взе решение за отстраняването на досегашния шеф на "Топлофикация-София" Стоян Цветанов. Предложението за неговата оставка дойде няколко дни по-рано. Като причина за нея се посочва фактът, че дружеството държи депозит в размер на 80 млн. лева в Корпоративна търговска банка (КТБ). След като стана ясно, че КТБ няма да бъде отворена на 21 юли, тези средства, заедно с останалите влогове в банката, останаха блокирани в нея. 

Водещи

Най-четени