Обама получи 3 млн. долара от хомосексуалните в САЩ за една нощ 15.05 | 13:15

Американският президент участва в специална дарителска кампания

От Виолета Малинкова

Изминаха броени дни след противоречивата декларация за подкрепа за еднополовите бракове от страна на американския президент Барак Обама и той стана почетен гост на парти на хомосексуалисти за набиране на средства за кампанията му, съобщава New York Post.

Благотворителното събитие се проведе в Ню Йорк, а негов домакин беше попзвездата Рики Мартин, който изказа възхищението си от смелостта на Обама да изрази подкрепа за браковете между хомосексуалисти. Изпълнителят на Livin' La Vida Loca, който не крие хомосексуалните си предпочитания, допълни, че това е типа кураж, който американците искат да притежава президента им и точно затова звездата, както и всички присъстващи на вечерта, го подкрепят.

Само за една вечер от тази проява Обама събра 3 млн. долара. Сред тълпата присъстващи, дарили 5000 долара за билет или 15 000 за билет и снимка с президента, беше и актрисата Ева Лонгория.

Любопитното в случая, че подобно събитие имаше и миналата седмица в дома на холивудската знаменитост Джордж Клуни. На него също присъстваха гей активисти, а събраната сума тогава беше 15 млн. долара.

Програмата за набиране на средства за кампанията на Барак Обама беше планирана преди няколко месеца, но привлече значително повече хора, след като преди седмица американският президент обяви подкрепата си за еднополовите бракове.

Обама заяви, че иска всички да бъдат третирани справедливо и че намира разширяването на правата и задълженията на всички за подход, който няма как да бъде погрешен. По думите на Барак Обама тази крачка няма да отслаби семейството като основна клетка на обществото, а напротив – ще го заздрави.

Битката на предстоящите избори в САЩ обещава да бъде изключителна предвид факта, че опонент на Барака Обама е Мит Ромни – мормон по вероизповедание и изключително консервативен и краен в позициите си. Така на демократичните възгледи на сегашният американски президент се противопоставят радикалните на Ромни, чието мнение конкретно за еднополовите бракове беше, че те не само, че не бива да се разрешават, но следва и да се въведе конституционна поправка, която да ги забрани.

Водещи

Най-четени