„Атака“ иска отмяна на Закона за социалните услуги 06.11 | 11:25

Вносителите са водени от интереси, обслужващи частни фирми и НПО-та, обяви Десислав Чуколов

От iNews.bg

Внасяме закон за отмяна на Закона за социалните услуги. Това обяви депутатът и зам.-председател на "Атака" Десислав Чуколов, предаде ТОПНОВИНИ. 

"Потърсете отговорност от тези, които са го написали и предложили на Министерски съвет и на Народното Събрание, а именно представителя на ВМРО в социалното министерство Султанка Петрова. Не използвайте клишето, че между "Атака" и ВМРО има неприязън- не е това", посочи той.

От "Атака" обърнаха внимание, че законът променя други 29 закона. Те обявиха, че имат информация, че в близките дни ще има митинги в много градове.

"Вносителите са водени от интереси, обслужващи частни фирми и НПО-та", обяви Десислав Чуколов. По думите му с приемането на закона извеждането на дете може да става само по сигнал, дори и анонимен. Децата могат да бъдат взети от всяко едно семейство за 24 часа, без съдебно решение и заповед.

"По сигнал социален работник ще може да влиза в дома ни без съдебна заповед и да състави социален доклад с огромно количество лична информация, както и да претърсва дома ни- какво има в хладилника, в шкафовете", коментира Чуколов.

Водещи

Най-четени