„Мото-Пфое“ дарява 20 хил. лв. за опазване на културата и природата 26.10 | 15:38

Три проекта ще получат финансиране по тазгодишната Дарителска програма на компанията

От iNews.bg

През тази година "Мото-Пфое" отново ще проведе своята Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство на България. Това ще е 18-ото издание на кампанията, която цели да подпомага инициативи за съхранение на природното многообразие и културно-историческата идентичност на страната ни. За целта през тази година ще бъдат подкрепени 3 проекта. Право на кандидатстване има всяка инициатива, а броят на желаещите да се включат е неограничен. От всички постъпили проекти ще бъде избран един победител, който ще получи финансиране, за да осъществи идеята си. Още двама от кандидатствалите пък ще могат да разчитат на финансова подкрепя за реализацията на идеята си. Общата сума, с която ще бъдат подкрепени проектите е 20 хил. лв.

Основна цел на конкурса е да издири и подкрепи усилията на колективи и частни лица, които се грижат за околната среда и природните ресурси, за културната съкровищница и националната памет, както и да насърчи социалната ангажираност в двете важни направления– екология и култура. Програмата целенасочено поощрява също детско и младежко участие. Ако някои от кандидатите са лица под 18 години обаче те ще участват в конкурса под ръководството на възрастен.

Кандидатстването в Дарителската програма е изключително лесно – попълнен кратък формуляр с целево описание на проекта, заедно с приложени илюстративни материали се изпращат до координационен център в София. Регламентът и формулярът за участие са публикувани на сайта www.motopfohe.bg

1586907

До 18 ноември т.г. "Мото-Пфое" приема неограничен брой проекти в двете направления екология и култура. Важно условие е проектът-кандидат да е в процес на реализация към момента на подаване на документите.

Общият награден фонд за 2015 г. е в размер на 20 хил. лв. Ще бъде отличен един национален

победител и ще се присъдят до две поощрителни награди. Експертно жури оценява проектите – председател е д-р Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците, а членове са представители на министерствата на околната среда и водите, културата, науката и образованието.

Крайният срок за подаване на документи за участие е 18 ноември 2015 г. Информация може да се получи на тел. (02) 9842 258 – Пламена Стаменова и на contacts@motopfohe.bg.

1586906

Водещи

Най-четени