"Соросоидите" си правят медии, плетат протестна мрежа 08.08 | 10:24

Ново двайсе! Ако ГЕРБ са си взели поука, няма да протестират срещу тях

От Филипа Тодева

Лъчезар Косев заяви, че ако след вота дойдат пак ГРЕБ на власт, но са си взели поука и започнат да управляват по-добре, то протестиращите няма да са срещу тях, нито срещу която и да е друга партия, която спечели и покаже, че може да управлява.

Кой защитава интересите на протестиращите? През изминалите дни достатъчно неправителствени организации се изредиха да претендират за това. Познати лица на протестите вчера решиха да създадат свои медии в някаква протестна мрежа.

Вестник "Репортер" пише, че сред тях са добре познатите лица Жюстин Томс и Асен Генов.

Представянето на протестната мрежа обаче не минало никак леко. Група присъстващи от предишната пресконференция на Национално движение "Свобода", които също имат претенции, че представляват протестите, беше изведена с полиция.

Те се разкрещяха на създателите на протестната мрежа, че обслужват чужди интереси и че са платени.

На крясъците им "Соросоиди" и "Вие не сте българи" останалите отвърнаха с възгласи "Оставка" и пляскане с ръце.

В кръга на въпросните "соросоиди" бяха още Теодор Михайлов, занимаващ се с "електронна търговия и писане", актьорът Ивайло Захариев, Ясен Атанасов, описан като "писател и поет", Иван Димитров, музикантът Лъчезар Косев.

Седмината изчетоха кратък официален документ, според който протестната мрежа ще бъде "постоянен действащ инструмент за съгласувано гражданско участие и контрол, готов да застане срещу всяко управление, което подкрепя олигархични структури и партийни интереси и действа против България".

"Обединението няма политически цели, а ще служи като червена лампа, която светва, когато политическата класа дава повод за това", обясниха седемте. 

Най-четени