"Фандъкова – позор": Протестиращи изгониха столичния кмет от наградите Златно перо 22.05 | 09:41

"Смятам, че това е обидно за всички тези хора, които са толкова заслужили. Оттеглям се, за да не развалям празника на тези хора", каза градоначалникът

От iNews

Протестиращи, начело с отец Дионисий, се опитаха да изгонят кмета на София Йорданка Фандъкова и тя сама си тръгна от Ларгото, където се провежда церемонията "Златно перо", предаде телевизия "България он ер".

"Евроком" съобщава, че протестиращите са викали "Оставка", "Фандъкова – позор", както и "Кой уби Людмил?". Те прекъснаха церемонията и веднага са били обградени от полиция.

"Смятам, че това е обидно за всички тези хора, които са толкова заслужили. Оттеглям се, за да не развалям празника на тези хора", каза Фандъкова.

Людмил е момчето, което бе ударено от ток от оголен кабел, изскачащ от шахта пред болница "Свети Иван Рилски" и почина.

В последните дни срещу столичният кмет се насочи обществено недоволство след като стана ясно, че за поредна година 10 000 деца остават без детска градина.

"Златното перо" е отличие, с което "Европейски музикален фестивал" награждава изявени български дейци на изкуството и културата. Тържествената 26-а поред церемония "Златно перо" се проведе в столичното "Ларго".

Водещи

Най-четени