БЧК събра 60 00 лв. за бежанците 24.10 | 22:06

Предстои да бъде представена и благотворителна изложба

От Мая Александрова

По сметката на БЧК са събрани над 60 000 лева в помощ на бежанците до момента, съобщи председателят на организацията Христо Григоров.

Той коментира, че 23 години държавата е пропуснала да се подготви за подобни кризисни ситуации и сега грешките на политиците се плащат от българските граждани и от пристигащите бежанци. Според Григоров към момента ситуацията с бежанците е под контрол, но очакванията за в бъдеще са тревожни.

"Има апокалиптични очаквания, че в България ще дойдат 50-60 хиляди бежанци. Тогава вече положението ще бъдат извън контрол и проблемът ще бъде не само на страната ни, а и на цяла Европа. Европейските институции вече започнаха да обръщат внимание на България. Пристигат помощи по различни програми, Червеният кръст също активизира своите структури по линия на международните федерации, еврокомисарят Кристалина Георгиева помага, колкото може”, обясни Григоров, цитиран от bTV.

Той каза още, че кампанията на БЧК продължава. Председателят на БЧК призова за толерантност и търпение. Той подчерта, че бежанците не идват в страната ни, за да пречат.

В петък в централата на БЧК ще бъде представена благотворителна изложба в подкрепа на бежанците.

 

Водещи

Най-четени