Балтов: Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19 13.10 | 16:28

Данните са силно обезпокоителни: за 4 месеца, от 12 юли 2021 година до ДНЕС (13 октомври), смъртните случаи, причинени от COVID-19, са 3766, пише професорът във Фейсбук

От iNews

Мантрата за "ужасяващата смъртност" през предходните Covid-19 вълни заради лошото им управление, която служебният здравен министър неуморно внушаваше, е развенчана! Четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна. Това написа на страницата си във Фейсук бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който сега е кандидат-депутат от ГЕРБ/СДС.

Ето цялото изявление на Балтов:

Четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна и това на фона на:

- подготвена система
- наличие на ЧЕТИРИ вида ваксини
- възможност за масова ваксинация
- по-ясни критерии за това каква е точната причина за настъпването на смъртта

Данните са силно обезпокоителни: за 4 месеца, от 12 юли 2021 година до ДНЕС (13 октомври), смъртните случаи, причинени от COVID-19, са 3766.

А заразата продължава да вилнее! Броят на положителните случаи на дневна база непрекъснато расте, леглата в лечебните заведения стават по-малко, персоналът изнемогва!

Още сме далеч от затихването на четвъртата вълна, НО броят починали до момента достига 50% от общия брой смъртни случаи в неизвестността на втората (8119 души) и 40% от пролетната трета вълна (9224 души).

Питам се какво стана с поръчковите анализи за причините за смъртността у нас?! Анализът им как помогна за намаляването й днес и за отстраняване на пропуските в системата? Или целта им беше опозоряване и демотивация на онези, които дадоха силите и здравето си в предходните три вълни? Дали да не поръчаме нов анализ, за да видим какво се промени за половин година?

Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19! Не успя да надгради свършеното от Националния оперативен щаб, назначен от правителството на Бойко Борисов. Блокира процеса по ваксинация и не успя да го възстанови и да убеди населението от необходимостта му. Закъсня с мерките и лиши здравния персонал от сигурност, подкрепа и мотивация!

Маските паднаха! Некомпетентността е ужасяваща! Това не може да продължава!

Водещи

Най-четени