Бащата на тийнейджърката аутист през сълзи: Искам наказание за този човек 08.10 | 08:41

Чувствам се виновен, че съм дал детето си там, разказва Симеонов

От Цанка Донкова

Искам наказание за този човек, искам той повече да не бъде в това училище. Това заяви Росен Симеонов, бащата на тийнейджърката аутист, за която се твърди, че е била насилвана в училището в "Княжево".

През сълзи Симеонов отново разказа историята. Самата Ана-Мария признала пред татко си. "Чичкото ме пипа горе, долу", цитира детето си бащата. Детето казало, че чичкото я удрял и събличал в тоалетната. Сега то не смеело да излиза навън. Плашело се да влиза и с майка си в банята. Всичко започнало да се разплита, когато родителите установили, че детето се прибрало без сутиенчето си от училище.

"Искам да се разбере кой е този човек! Вие бихте ли пуснали детето си отново в това училище? Чувствам се виновен, че съм дал детето си там (IV помощно училище "Проф. Димитър Кацаров” във София).

Въпросите му обаче до момента са останали без отговор.

"Получих в отговор само хипотези, че е дошла с два сутиена, например. Класната цял ден е гледала оранжевото сутиенче на дъщеря ми върху гардеробчето и нищо не е направила. Не мога да разбера това", коментира бащата.

"Разбира се, че ще спра детето си от училище", заяви твърдо Симеонов. "В момента детето не иска да излиза. В неделя разговаряхме с учител по рисуване. Едва съм я изкарал от колата, тя просто не иска да излиза. Превъзбудена е, трудно влиза в банята да се къпе с майка си. Очевидно е имала тежки преживявания", разказа още бащата. Оказва се, че директорката на школото е излязла в болнични. Соня Милчева, педагог в IV помощно училище, пък отсече: "Детето има склонност да се съблича." Тя обясни още, че никога мъж не съпровожда децата до тоалетна.

Водещи