Булка: Не съм се продала за 15 000, взехме се по любов 13.01 | 10:48

Пепи се прочу като най-скъпата калайджийска булка

От Филипа Тодева

Пепи от село Маноле отрича да са я купили за 15 000 лева. 20-годишната булка твърди, че се е запознала с мъжа си Милко Атанасов от Цалапица във Facebook и двамата да се взели единствено по любов, предаде bTV.

Двамата се влюбват от пръв поглед. Срещат се случайно на пазара, но чатът в социалната мрежа се оказва жизненоважен за взаимното разкриване на чувствата.

Засега все още не желаят да узаконят сватбата си с подпис.

"Запознахме се по телефона... След това – по Facebook. Отивах у тях на гости. И така 3 години", разказва годеникът Милко Атанасов.

През тези 3 години Милко ухажва Пепи и я чака да завърши 12-и клас. По стара калайджийска традиция двете фамилии все пак се спазаряват за цената на бъдещата булка.

Ромската девойка разказва, че според обичая на калайджиите младите се харесват на пазари, на сватби, на места, където се събират.

"След това родителите ни се разбират за какви пари. Досега е било така. Но ние вече имаме нов обичай! Ще извадим нова мода, защото сме XXI век!", твърди Пепи Михайлова, сочейки към сърцето, което Милко ѝ направил на тавана в стаята.

"Сега ще живеем щастливо, защото сме влюбени... Щото любовта е най-важното! Да живее любовта!", казва синеоката калайджийка.

Роднините подкрепят тезата, че булката не е била купена. Георги Атанасов, по-големият брат на Милко, разказва, че вече е криза и нямат пари да плащат за честността на булката.

Водещи

Най-четени