Българската музикална сцена се подготвя за мащабно събитие в чест на легендарния Кирил Маричков 15.10 | 17:45

Иван Лечев, близък приятел и колега на покойния музикант, разкри плановете за организиране на голям концерт, който ще се проведе на 30 октомври 2024 година.

От iNews.bg

Българската музикална сцена се подготвя за мащабно събитие в чест на легендарния Кирил Маричков. Иван Лечев, близък приятел и колега на покойния музикант, разкри плановете за организиране на голям концерт, който ще се проведе на 30 октомври 2024 година.

Лечев сподели идеята по време на церемонията за последно сбогуване с Маричков: "С делото си и целия си живот Кирил Маричков сам си създаде паметник още приживе. Той беше не само много голям музикант, но и много голяма личност. Такъв човек трябва да служи за пример".

Концертът ще се състои в зала, където всички присъстващи ще имат възможността да пеят емблематичните песни на Маричков. Това е замислено като начин да се почете паметта на музиканта и да се отбележи неговото огромно влияние върху българската музика.

Кирил Маричков, известен като основател, басист и вокалист на легендарната рок група "Щурците", почина на 11 октомври 2024 година - само седмици преди да навърши 80 години. Трагичният инцидент се случи по време на саунд чек за концерт на супергрупата "Фондацията" в село Селановци.

Водещи

Най-четени