Движението при Кулата е възстановено 25.02 | 19:24

Шосето бе затворено по-рано от протестиращи

От Ивелина Георгиева

Възстановено е движението по общинския път между Марикостиново и Кулата и от ГКПП-Кулата в посока София след половинчасов протест на местни хора, предаде БТА.

Движението бе блокирано за половин час днес от протестиращи местни жители.

Пътят бе затворен около 16.00 часа при железопътния прелез край село Кулата и граничния пункт.

Причината за недоволството на местните хора, включили се в протеста, е че заради строителството на Лот 4 от автомагистрала "Струма" движението на автомобили е отклонено от Главен път Е-79 и целият автомобилен трафик преминава по общинския път, ползван като обходен.

"При този трафик, след няколко дни и път няма да има", заяви кметът на община Петрич Вельо Илиев.

Протестиращите са решили днес да не създават допълнителни затруднения, тъй като за кратко време спирането на движението е предизвикало дълги автомобилни колони.

Те са се убедили, че има реакция от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и че са започнали да се изпълняват поетите вчера ангажименти спешно да се ремонтира общинският път, който поема целия трафик.

Днес са започнали ремонтните дейности, очаква се да бъде изградено и временно съоръжение на републикански път III - 198 при с. Чучулигово, което е предвидено да се се завърши до десет дни.

Спешното изграждане на алтернативното съоръжение се налага, заради предаварийното състояние на моста при с. Чучулигово.

Експерти на АПИ правят допълнителни огледи на основното съоръжение и след анализ на състоянието му ще бъдат предприети необходимите строително-монтажни работи.

От това как ще се изпълнят тези ангажименти ще зависи дали ще има нови протести и блокади на пътя, но това ще решат местните хора от инициативния комитет от жители на Чучулигово, Марино поле и Кулата, каза кметът Вельо Илиев.

Водещи

Най-четени