Денков: Ако 50% от родителите в паралелка са съгласни, децата ще учат присъствено 07.11 | 10:29

Децата, които не са тествани, ще учат онлайн, уточни министърът

От iNews

Има различни мнения в обществото. Решихме, че когато 50% от родителите в една паралелка са "за” присъствено обучение, паралелката се отваря. Това заяви министърът на образованието и науката Николай Денков пред Би Ти Ви.

Децата, които не са тествани, ще учат онлайн, уточни министърът.

Днес ще бъдат изпратени тестовете за София, а другите ги очакваме утре и до вторник до обяд ще бъдат в училищата, допълни той.

"Имаше два основни въпроса. Първият е какъв да бъде видът тестове. Родителите предпочетоха теста, при който нищо не влиза в устата на децата. Втори ят въпрос беше къде ще се правят тестовете. Ние имаме по-ниско обществено съзнание за отговорността, която носим към другите. Решихме, че може да се направи общо усилие между родители и учители, при което да се направи тестването, всички да видят резултата и ако се установи дете, то да бъде отделено. Децата влизат с маска, сядат на чиновете в маска, минава родител или учител и някой от тях контактува с децата и пазят дисциплина. Много разчитам на родителите да помогнат да се извършат тези тестове, като за да влязат в училището, родителите трябва да имат зелен сертификат", посочи Денков.

Водещи

Най-четени