Заподозреният за атентата бил в Равда и Поморие 20.07 | 09:26

Прокуратурата разполага с показания на нов свидетел

От Филипа Тодева

Заподозреният терорист-камикадзе от летището в Бургас е бил в дните преди атентата в черноморските градове Равда и Поморие, а преди самия атенат - в Бургас.

Това съобщи окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, която е също и наблюдаващ прокурор по досъдебното производство срещу неизвестен извършител, което беше образувано за атентата в България, предаде БНТ.

Нов свидетел дава много добро описание на лицето, сочено за атентатор, което беше заснето на охранителните камери на Летище Бургас, лицето което всъщност се е самовзривило.

Заподозряният мъж поискал да наеме кола под наем, но собственикът на фирма, отдаваща автомобили, се усъмнил в самоличността му и върнал капарото от 50 лева, оставено ден преди това.

Говорел английски език със странен акцент и собственикът се усъмнил и в документите му. Свидетелят обаче посочва мъж с къса коса, а заснетият на летището е с дълга.

Преди ден се появиха подозрения, че предполагаемият атентатор е шведски гражданин. Разказа се версия, че той е бил в затвора в Гуантанамо. Днес обаче Швеция отрече да има свои граждани, които са освободени от военната база, пише bTV.

Водещи

Най-четени