Започва видеонаблюдение на шофьорските изпити 30.09 | 15:40

Държавната такса за явяване на шофьорски изпит остава непроменена.

От

От утре влиза в сила изискването теоретичният и практическият изпит за шофьори да бъдат заснемани, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/.

Оборудвани са 50 зали (27 държавни и 23 частни) в цялата страна, които отговарят на изискванията и са били приети от експертите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Очаква се до края на следващата седмица още около 20 зали да получат разрешения.

Устройствата за практическия изпит ще бъдат носени и монтирани от изпитващия служител на агенцията. След приключването на изпита устройствата ще бъдат демонтирани. Това няма да натовари финансово инструкторите, защото те няма да купуват тези камери, се посочва в съобщението. Записите от практическите и теоретичните изпити ще бъдат съхранявани за

последващ контрол една година, уточниха от министерството.

Държавната такса за явяване на шофьорски изпит остава непроменена, което не предполага никакво повишаване и на таксата за шофьорските курсове, се посочва в съобщението.

Новите изисквания за видеонаблюдение на изпитите за шофьори бяха забавени заради обжалвания на процедурата за избор на изпълнител за нужната техника, посочват от МТИТС.

 

Водещи

Най-четени