Иван Костов дарява архива си на държавна агенция „Архиви“ 03.10 | 14:10

Архивът му се състои от шест линейни метра документи на хартия и голямо количество на електронен носител

От iNews

Държавна агенция "Архиви"  ще приеме като дарение  архива на българския политик  и една от основните фигури на обществената сцена на прехода  Иван Костов,  съобщават от ведомството. Това ще стане на 10 октомври (четвъртък). 

Архивът на Иван Костов  се състои от шест линейни метра документи на хартия и  голямо количество на електронен носител , се уточнява в информацията.  

В архива  има лични документи  и документи от времето, когато е министър и по-късно министър-председател (1997 г. – 2001 г.), обясни за БТА Мирослав Коев, началник на отдел "Издателска и информационна дейност", дирекция "Публичност на архивите". В архива, който Костов ще дари, има и документи от времето, когато е начело на СДС.

Истинската стойност на документите ще стане ясна, когато бъдат обработени,  защото по-голямата част от тях  не сме ги виждали още, поясни Коев. Той предположи, че дарението ще има висока стойност, защото в държавната агенция има архив на СДС, но не разполагат с всички документи. Една част от архива Иван Костов е използвал при написването на книгите си, добави Мирослав Коев. Той поясни, че документите, когато бъдат обработени, ще бъдат достъпни за всички граждани.

Водещи

Най-четени