Издирват 21-годишен младеж, изгубен на Витоша 31.08 | 10:40

В неделя момчето е било на излет с баща си в района на Черни връх

От iNews.bg

Планинската спасителна служба издирва 21-годишен младеж, който се е изгубил в района на Черни връх. Той е излязъл на излет с баща си на Витоша, след което се отделил от него и се е изгубил. Издирваният младеж е без мобилен телефон. Това съобщи за БНР дежурният от Планинската спасителна служба Явор Каролев.

"Прегледан е района между Черни връх и Конярника. От долната страна съм направил връзки с кмета на Чуйпетлово и пазачницата на Струма. От там хора не са минавали вчера и изключваме и този район. Правя връзка с Ярлово да видим дали там не се е появявал. Не мога да се свържа с хижа "Физкултурник" за момента, за да видим там какво е", коментира спасителят.

Според Каролев младежът не би трябвало да има проблеми с оцеляването в планината, тъй като нощта е била светла – с огромна луна, а също и относително топла. В момента спасителната служба прави организацията, за да локализира мястото на Витоша, където да се издирва момчето.

За да бъде претърсен някакъв район обаче е необходимо огромно количество хора, с каквито Планинската спасителна служба не разполагала.

 

 

Водещи

Най-четени